سند اینویس از جمله اسناد حمل و نقل متعارف محسوب می شود که خود اسناد و مدارک حمل و نقل، به دو دسته ی خاص و متعارف تقسیم بندی می شود. به عبارت دیگر این گروه از اسناد شامل اسناد و مدارک موجود در تجارت و بازرگانی بین المللی به حساب می آید که در معاملات بازرگانی مورد استفاده قرار می گیرد. برای آشنایی بیشتر با سند اینویس تجاری و نحوه ی کاربرد آن، در ادامه با ما همراه باشید.
باربری بین المللی تهران کالابر در زمینه حمل بار به تمام کشورها فعالیت دارد. قیمت ارزان و حمل سریع از مهم ترین ویژگی های این باربری است.
اینویس چیست؟
اینویس به عبارت دیگر همان فاکتور، از اسناد مهم تجاری بوده و از اسناد حمل متداول می باشد بدین معنی که باید در کلیه اسناد حمل وجود داشته باشد به طور کلی میتوان گفت که این برگه همان فاکتور خرید و نوعی سند تجاری مهم در تشریفات گمرکی محسوب می شود هر کالای خریداری شده این برگه را دارا می باشند.
اسناد اینویس نشان دهنده ی چه چیزی می باشند؟
نشان دهنده ارزش کالای خریداری شده و تعداد آن است مطابق با تشریفات بین المللی این سند را فروشنده تهیه و به نام خریدار می زند فروشنده پس از اینکه آن را تنظیم نمود و مسئول حسابداری وی نیز آن را تأیید کرد باید برای گمرک و خریدار ارسال نماید از طرفی خریدار باید آن را برای ترخیص کالا از گمرک مقصد ارائه نماید.
مهم ترین کاربرد های اینویس در تجارت بازرگانی
اسناد اینویس به دلیل این که این اسناد بین المللی حاوی اطلاعات مهم در مورد کالا و مشخصات آنها هستند که با واژگان تخصصی حمل و نقل نوشته میشوند و دقیقا به همین دلیل داشتن آنها در روابط تجاری بین المللی مهم است. میتوان گفت که تاجر بعد از خرید کالا و طی کردن تعهدات و پروسه مالی و تسویه حساب با بانک و فروشنده با ارائه این اسناد میتواند تشریفات گمرکی کالای خود را انجام داده و از گمرک ترخیص کند.
از مهمترین خدمات باربری بین المللی تهران کالابر می توان به ارسال بار به ترکیه، ارسال بار به آلمان و ارسال بار به قبرس اشاره نمود.
انواع اینویس در معاملات تجاری
- پیشفاکتور یا پروفرما اینویس: پروفرما نام دیگر پیش فاکتور است که از آن برای معاملات تجاری داخلی یا بین المللی استفاده می کنند.
- فاکتور تجاری: خریدار پس از مصرف کالا این فاکتور را صادر خواهد کرد. این حالت در مواقعی رخ می دهد که فروشنده انباری را در محل خریدار تأسیس و خریدار از این انبار برداشت میکند. این فاکتور برای اطلاع رسانی به فروشنده صادر می گردد.
- فاکتور خود اظهاری:این حالت در مواقعی رخ می دهد که فروشنده انباری را در محل خریدار تأسیس و خریدار از این انبار برداشت میکند. این فاکتور برای اطلاع رسانی به فروشنده صادر می گردد.
- قبض اعتبار: موقعی که خریدار کالایی را پس میدهد یا بر اساس توافق باید مبلغی از فاکتور کسر شود قبض اعتبار صادر میشود.
- قبض بدهی: برای زمانی است که مبلغ اینویس به صورت کامل تسویه نمیشود. در این حالت برای بدهی فاکتور صادر و باقیمانده بدهی در آن درج میشود.
مقایسه پروفرماها و اینویس ها
پروفرما اینویس همان پیش فاکتور بوده که قبل از هر نوع معامله مالی از تأمین کننده دریافت می کنیم اما اینویس همان فاکتور خرید و نوعی سند تجاری مهم در تشریفات گمرکی محسوب می شود هر کالای خریداری شده این برگه را دارا می باشند که نشان دهنده ارزش کالای خریداری شده و تعداد آن است. به طور کلی از پروفرماها به دو جهت می توان استفاده کرد اول اینکه می توان از وزارت صمت مجوز دریافت کرد و دوم اینکه در رابطه با کالا و شرایط آن اطلاعات دقیقی به ما می دهد. اینویس هم باید برای گمرک و خریدار پس از گرفتن تاییدیه های لازم، توسط خریدار باید برای ترخیص کالا از گمرک مقصد ارسال شود.
سند اینویس شامل چه اطلاعاتی می باشد؟
- تاریخ صدور
- شماره مسلسل
- ردیف کالا یا خدمات
- اطلاعات فروشنده کالا شامل نام شرکت
- آدرس پستی
- اطلاعات گیرنده
- کد تعرفه گمرکی
- قیمت کل کالا
- قیمت واحد کالا
- مشخصات کالا
منظور از بکینگ لیست چیست؟
بکینگ لیست شامل اطلاعات مهم صادراتی و یا وارداتی مانند بسته، ابعاد، وزن، شیوه بسته بندی می باشد که می توان در کنار فاکتور تجاری ارائه نمود لازم به ذکر است که نمی توان آن را جایگزین فاکتور تجاری کرد.
مطالب مرتبط:
شرایط دریافت کیملیک کارت ترکیه