مسیر مهاجرت به ترکیه، راه ها و روش های مختلفی دارد و بر اساس چهارچوب قوانینی باید انجام شود که تعیین کرده است. در همسایگی کشور ترکیه، کشورهای ایران، بلغارستان، گرجستان، سوریه، یونان، ارمنستان، عراق قرار دارد و اقتصاد این کشور بر پایه تجارت از طریق دریا و کشتیرانی می باشد. ترکیه یکی از کشورهای توریستی و پرجاذبه می باشد که بسیاری از افراد از طریق تحصیل، ازدواج، سرمایه گذاری، خرید ملک و... برای اخذ اقامت، اقدام می کنند.
برای کسب اطلاع از قوانین و شرایط پناهندگی در ترکیه با باربری بین المللی تهران کالابر همراه باشید.
مهاجرت به ترکیه چگونه است؟
برای مهاجرت، اخذ اقامت در کشور ترکیه راه های مختلفی وجود دارد که انتخاب هر یک از آن ها بستگی به میزان بودجه، شرایط، نوع مهاجرت شما دارد. باید برای این اقدام ابتدا در رابطه با نحوه ی ویزا گرفتن، بررسی هزینه های مهاجرت و اقامت، مدت زمانی که می خواهید بمانید، بهترین وکیل مهاجرت و... تحقیق کنید و سپس برای مهاجرت و اخذ تابعیت کشور ترکیه، اقدام نمایید.
بیشتر بخوانید: دریافت کیملیک ترکیه، ارسال بار به ترکیه
روش های مهاجرت به ترکیه
برای مهاجرت به ترکیه می توان از روشهای مختلف اقدام نمود:
اقامت و مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
مهاجرت تحصیلی به ترکیه یکی از بهترین روش های اخذ اقامت در این کشور می باشد، که مورد توجه بسیاری از دانشجویان بین المللی قرار گرفته است. هم اکنون حدود 117 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه های ترکیه مشغول به تحصیل می باشند. دانشجویان در این کشور می توانند حین تحصیل، مشغول به کار پاره وقت شوند و بخشی از هزینه های خود را تامین کنند. دریافت ویزای تحصیلی ترکیه، با توجه به سهولت آن، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. دانشجویان می توانند در این کشور به دو زبان انگلیسی و ترکی تحصیل کنند.
یکی از شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه، اخذ نامه پذیرش از دانشگاه های این کشور می باشد. دانشجویان اجازه تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ترکیه را دارند. مدت زمان تحصیل در این مقاطع با توجه به رشته تحصیلی دانشجو متفاوت است. دریافت اقامت تحصیلی ترکیه به صورت مستقیم امکان پذیر نمی باشد. دانشجویان پس از اتمام تحصیلات خود در کشور ترکیه، می توانند در مدت زمان کوتاهی که در اختیار دارند، شغل مناسب پیدا کرده و سپس ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند. افراد همچنین می توانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای سرمایه گذاری، کارآفرینی و … نیز تبدیل نمایند.
ترکیه از دانشگاه های معتبری برخوردار می باشد که همگی طبق استاندارد های بین المللی اروپا تدریس می کنند. دانشگاه های این کشور برای پذیرش دانشجو، شرایط سختی دارند و برای ورود به آن ها دانشجویان ملزم به شرکت در ازمون های مختلفی می باشند. تسلط نسبی بر زبان ترکی نیز برای تحصیل در دانشگاه های این کشور لازم است. این کشور برای دانشجویان شایسته، بورسیه های مختلفی نیز ارائه می کند.
اقامت و مهاجرت به ترکیه از طریق کار
از دیگر روش های مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت، کار در این کشور می باشد. متقاضیان کار در ترکیه باید یک تسلط نسبی بر روی زبان این کشور داشته باشند. در واقع آشنایی با زبان ترکی استانبولی یکی از پیش نیاز های اصلی برای کارفرمایان جهت استخدام می باشد. توجه داشته باشید که متقاضیان کار در ترکیه قبل از هر اقدامی، نیاز به دریافت مجوز کاری از وزارت کار و رفاه اجتماعی ( MLSS) این کشور خواهند داشت. البته متقاضی باید ابتدا مراحل جستجوی شغل و مصاحبه را گذرانده و با یک کارفرمای ترک به توافق رسیده باشد. سپس هم زمان با دریافت مجوز کاری توسط متقاضی، مدارک از سوی کارفرما نیز به اداره کار ارائه می گردد.
در ويزاي كار تركيه، ابتدا به فرد یک اقامت یک ساله تعلق می گیرد و سپس در صورت تائید کارفرما و ادامه همکاری، می توان مدت اقامت را نیز تمدید کرد. نرخ بیکاری در ترکیه حدود 11 درصد است، در حالی که در کشور های اروپایی همچون آلمان و اتریش این عدد زیر 5 می باشد. از این رو می توان نتیجه گرفت که شرایط کاری در این کشور وضعیت مساعدی ندارد. به همین دلیل به دانشجویان لیسانس حین تحصیل، کار دانشجویی اعطا نمی شود و تنها دانشجویان فوق لیسانس و دکتری می توانند به عنوان پاره وقت مشغول به کار شوند.
در مورد شرایط مهاجرت به قبرس هم بدانید.
اقامت و مهاجرت ترکیه از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در ترکیه یکی از روش های مهاجرت به این کشور می باشد که مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران قرار گرفته است. در واقع افراد با سرمایه گذاری در این کشور علاوه بر دریافت اقامت دائم، می توانند به سود خوبی برسند. راه های مختلفی برای سرمایه گذاری در ترکیه وجود دارد که از جمله آن ها می توان به خرید اوراق بهادار، خرید سهام شرکت های بزرگ، خرید ملک و سرمایه گذاری در بانک های ترکیه ای اشاره کرد. حداقل سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در ترکیه، یک تا دو میلیون لیر خواهد بود. افراد با این مقدار سرمایه می توانند اقدام با ثبت یک شرکت نموده و مشغول به کار شوند. همچنین می توانند ملکی در این کشور خریداری نمایند که البته سرمایه کم تری نیاز خواهد داشت. توجه داشته باشید که قبل از هر گونه سرمایه گذاری در این کشور، خوب جوانب آن را بررسی کرده و تحقیقات لازم را انجام دهید، تا خدای نکرده ورشکست نشوید.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ثبت شرکت
ثبت شرکت در ترکیه یکی از روش های مهاجرت به این کشور از طریق سرمایه گذاری می باشد. در این روش افراد ملزم به استخدام 5 نفر نیروی ترک خواهند بود، همچنین باید بیمه و مالیات شرکت را به طور منظم پرداخت کنند. متقاضیان قبل از اقدام برای ثبت شرکت در این کشور لازم است با انواع ساختار شرکت در ترکیه آشنا شوند و همچنین از شرایط ثبت آن ها به طور کامل آگاهی پیدا کنند. افراد هنگامی که برای ثبت شرکت در ترکیه درخواست می دهند، باید در خاک این کشور حضور داشته باشند و مدارکی همچون گذرنامه، اساسنامه شرکت، ترجمه صفحه اول شناسنامه و … را ارائه دهند. هزینه لازم برای ثبت شرکت در ترکیه حدود 2500 دلار خواهد بود و این فرایند بین 3 تا 5 روز زمان می برد.
مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک
خرید ملک یکی از راه های متداول برای مهاجرت به ترکیه به شمار می رود. برای خرید ملک در این کشور فقط کافی است پول کافی داشته باشید، آن گاه بدون هیچ دردسری می توانید اقدام به خرید خانه در ترکیه نمایید. برای خرید ملک، متقاضیان می توانند از طریق آژانس های املاک اقدام نمایند، یا این که به تنهایی به ترکیه سفر کرده و بدون واسطه اقدام خرید خانه نمایند. افراد برای خرید از طریق آژانس های املاک، باید سراغ آژانس های معتبری بروند. در صورتی که متقاضی بخواهد شخصا این کار را انجام دهد نیز باید به زبان ترکی استانبولی تسلط داشته باشد. افراد می توانند پس از خرید ملک در این کشور، به اداره مهاجرت آنکارا درخواست دهند و پاسپورت ترکیه را دریافت کنند. ترکیه از معدود کشور هایی است که از طریق خرید ملک، اقامت ارائه می دهد. بنابراین پیشنهاد می کنیم در صورتی که تمکن مالی لازم را دارید از این روش غافل نشوید.
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
یکی دیگر از روش های مهاجرت به ترکیه ازدواج با یک شهروند ترکیه ای می باشد، که منجر به اخذ اقامت این کشور خواهد شد. برای دریافت تابعیت ترکیه از طریق ازدواج باید حداقل 3 سال از ازدواج افراد در این کشور گذشته باشد. همچنین این ازدواج باید در کشور ترکیه ثبت شود. متقاضیان باید توجه داشته باشند که نباید ازدواج آن ها صوری بوده و صرفا جهت دریافت تابعیت باشد. در صورتی که اداره مهاجرت ترکیه متوجه شود که این ازدواج صوری می باشد و جهت اخذ اقامت انجام شده، این کار جرم تلقی شده و جریمه مالی و یا زندان خواهد داشت. از این رو افراد باید مدارک کافی برای اثبات ازدواج خود به اداره مهاجرت استانبول ارائه دهند. اخذ شهروندی ترکیه از طریق ازدواج 3 تا 5 سال طول خواهد کشید.
آیا مهاجرت به کشور ترکیه از طریق تولد امکان پذیر است؟
کشور های مختلف برای ارائه تابعیت از دو قانون خاک و خون استفاده می کنند. قانون اعطای تابعیت در کشور ترکیه بر اساس خون می باشد، به این معنی که صرف تولد افراد در خاک این کشور به آن ها تابعیت ترکیه را نخواهد داد. برای اخذ تابعیت ترکیه، باید یکی از والدین کودک متولد شده تبعه این کشور باشند. در این صورت بدون توجه به محل تولد فرزند، کودک تابعیت ترکیه را به دست می آورد. اگر والدین وضعیت مشخصی نداشته باشند، فرزند آن ها می تواند تابعیت ترکیه را دریافت کند.
متقاضیانی که می خواهند پس از مهاجرت به ترکیه صاحب فرزند شوند، می توانند ابتدا از روش های سرمایه گذاری، کار در ترکیه و یا خرید ملک در این کشور، پاسپورت ترکیه را اخذ نمایند تا فرزند آن ها تابعیت این کشور را دریافت کند. در صورتی که والدین اقامت موقت یا دائم ترکیه را داشته باشند، فرزند آن ها نیز بعد از تولد در این کشور، همان اقامت را خواهد داشت.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق پناهندگی
پناهندگی یکی از روش های مهاجرت به ترکیه می باشد که به هیچ وجه توصیه نمی شود و خطرات زیادی به همراه دارد. این روش سخت ترین و خطرناک ترین روش مهاجرتی است که علی رغم فلاکت هایی که این روش برای پناهنده دارد، عده زیادی از مردم همچنان به این روش برای مهاجرت غیر قانونی به ترکیه یا هر کشوری فکر می کنند. به طور کلی وقتی که افراد به دلیل داشتن عقاید سیاسی و یا مذهبی و …. در کشور مبدا امنیت جانی نداشته باشند، می توانند به کشور های دیگر به عنوان پناهنده درخواست دهند. پناهندگی فرایند پیچیده ای دارد و فرد باید ثابت کند که در صورت بازگشت به کشور خود، جانش در خطر است.
معمولا در این روش قاچاقچیان انسان افراد را به شیوه ای کاملا نا امن جابجا می کنند و در مسیر ممکن است بسیاری از پناهچویان جان خود را از دست بدهند. از سوی دیگر پناهجویان در ترکیه در شرایط سختی زندگی می کنند و به دلیل جایگاه اجتماعی پایینی که دارند، رفتار خوبی با آن ها در این کشور نخواهد شد. موسسه مهاجرتي اصطهباناتی به علت خطرات موجود در اين روش هيچ گونه خدماتي را در زمينه پناهندگي ارائه نمي دهد.
هزینه ی مهاجرت به ترکیه چقدر است؟
در برآورد و تعیین هزینه ی مهاجرت به ترکیه عوامل متعددی اعم از متاهل و مجردن بودن، روش مهاجرت، گرفتن وکیل و.... موثر می باشد. ما برای شما عزیزان جهت آگاهی شما، جدولی از هزینه های مهاجرت و اقامت در ترکیه را تهیه کرده ایم، با ما همراه باشید.
روش های مهاجرت به ترکیه | هزینه لازم برای مهاجرت به ترکیه |
مهاجرت تحصیلی به ترکیه |
|
مهاجرت کاری به ترکیه |
|
ثبت شرکت در ترکیه | حداقل سرمایه لازم: 12.000 تا 18.000 دلار |
خرید ملک در ترکیه |
|
مهاجرت از طریق ازدواج | تمکن مالی برای زندگی |
مهاجرت از طریق تولد | هزینه های معمول دولتی |
مهاجت از طریق پناهندگی | هزینه های مالی، روحی و جانی |
سایر مطالب:
مراحل مهاجرت به ترکیه
- ابتدا افراد باید مسیر مهاجرتی خود را انتخاب کنند.
- دومین مرحله ورود به خاک ترکیه می باشد که با توجه به روش مهاجرتی ممکن است از 3 روز تا 3 ماه به طول انجامد.
- در مرحله بعدی افراد باید اقدامات لازم را بسته به روش مهاجرتی خود انجام دهند. متقاضیانی که قصد اقامت در این کشور به مدتی طولانی تر از 3 ماه را دارند، باید برای ادامه اقامت قانونی، مجوز اقامت ترکیه را دریافت کنند. برای درخواست اقامت در ترکیه تنها خود متقاضی و یا نماینده قانونی وی می تواند اقدام نماید، که به صورت آنلاین به افراد یا نماینده آن ها ارائه می گردد.
- افراد پس از ورود به کشور ترکیه باید قبل از انقضای ویزای اقامت خود با مرکز درخواست iResidence تماس بگیرند تا واجد شرایط درخواست شوند. متقاضی همچنین باید بیمه سلامت ترکیه را تهیه کند. از فرد خواسته می شود که بهترین تاریخ را برای مراجعه به دفاتر مهاجرت دولتی رزرو کند. علاوه بر این فرد باید ثبت نام PDF را به همراه شماره درخواست و تاریخ رزرو شده در ترکیه از طریق ایمیل دریافت کند. به این ترتیب متقاضی می تواند در هر زمانی که خواست درخواست مجوز اقامت را در وب سایت اداره مهاجرت پیگیری نماید.
- در مرحله بعدی افراد باید در مصاحبه شرکت کنند. این مصاحبه در روز های دوشنبه تا جمعه از ساعت 8:30 تا 16:30 در اداره مهاجرت دولتی Göç İdares برگزار می شود. افراد باید با در دست داشتن مدارک و پاسپورت در این مصاحبه شرکت کنند. در این مرحله لازم است متقاضی هزینه دولتی e-ikamet را بپردازد. پس از اتمام مصاحبه افراد می توانند برای پیگیری مراحل و زمان کارت شناسایی مجوز اقامت به وب سایت اداره پست PTT مراجعه کنند.
شرایط مهاجرت ایرانیان به ترکیه
طبق توافق فی ما بین دولت ایران و ترکیه در سال های گذشته، شهروندان ایرانی نیز می توانند بدون اخذ ویزا به مدت 90 روز در این کشور اقامت داشته باشند. از مواردی که در این باب می بایست مورد توجه قرار گیرد اعتبار پاسپورت متقاضی به میزان حداقل 6 ماه می باشد.
قوانین مهاجرت به کشور ترکیه
- چنانچه 6 ماه از به پایان رسیدن انقضای گذرنامه متقاضی باقی مانده باشد، بایستی قبل از اقدام به اخذ ویزا و مهاجرت به ترکیه جهت تمدید گذرنامه خود اقدام کنند.
- خرید ملک در این کشور اقامت یکساله اعطا میشود.
- با خرید ملک 250 هزار دلاری به شرط رعایت نکات مورد نیاز به وی پاسپورت اعطا می شود.
- در خصوص مهاجرت به ترکیه از طریق کار، ارائه نامه کاری یا پیشنهاد کاری از جمله عوامل حائز اهمیت در خصوص مهاجرت از طریق کار می باشد که اشخاص خارجی نباید از آن چشم پوشی کنند.
شرایط اجازه اقامت در ترکیه از طریق تحصیل
دانشجویانی که مدت اقامت آنها در ترکیه بیش از 90 روز است، باید برای اجازه اقامت درخواست دهند. انواع اجازه اقامت:
- اجازه اقامت تحصیلی
- اجازه اقامت کوتاه مدت
- اجازه اقامت طولانی مدت
- اجازه اقامت خانوادگی
- اجازه اقامت بشردوستانه
دانشجویان باید ظرف مدت یک ماه پس از ورود به ترکیه برای دریافت اجازه اقامت با مقامات محلی (در صورتی که دانشجو در ترکیه هستند) درخواست دهند. مدارک زیر باید به "اداره روابط خارجی" در ستاد پلیس محلی ارسال شود:
- هزینه و فرم درخواست
- مدارک سفر: ویزای تحصیلی همراه با دو کپی
- 4 عکس در اندازه پاسپورت
- نامه یا مدرکی از موسسه: این نامه باید توسط دانشگاه میزبان صادر شود و در آن تاریخ شروع و پایان تحصیل در ترکیه قید شده باشد.
دانشجویانی که در یک دوره تحصیلی در هر موسسه آموزش عالی در ترکیه پذیرفته می شوند، اجازه اقامت دائمی برای یک سال را دارند. برای تمدید اجازه اقامت : 60 روز قبل از پایان اجازه اقامت خود به ادارات محلی مراجعه کنید. فرم تمدید درخواست را پر و ارسال کنید تا مجوز شما صادر شود.
ارزان ترین روش مهاجرت به ترکیه
اگر به دنبال ارزان ترین روش مهاجرت به کشور ترکیه هستید، پیشنهاد ما مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل است که بر اساس تحقیقات و تجربیات، ارزان ترین راه مهاجرت ثابت شده است. البته تنها تحصیل در دانشگاه دولتی ترکیه ارزان محسوب می شود زیرا، دانشگاه های خصوصی این کشور شهریه های بالایی داشته و سبب بالا رفتن هزینه های مهاجرت به این کشور خواهد شد. مهاجرت به ترکیه از طریق کار نیز در صورتی که افراد بتوانند شغل مناسبی در این کشور پیدا کنند، از بهترین ارزان ترین روش های مهاجرت به کشور ترکیه محسوب خواهد شد.
راه های سرمایه گذاری در ترکیه
- کارآفرینی و ثبت شرکت در ترکیه
- سپرده گذاری در بانکهای کشور ترکیه
- خرید اوراق قرضه در کشور ترکیه
- خرید سهام
اخذ اقامت مهاجرت به ترکیه
برای مهاجرت و اخذ اقامت در کشور ترکیه نیاز به یک سری مدارک به شرح زیر است که ارائه دادن آن ها، الزامی می باشد.
- ارائه پاسپورت و یا گذرنامه دارای حداقل 2 ماه اعتبار
- دو قطعه عکس مخصوص پاسپورت
- ارائه و تکمیل فرمهای مخصوص مهاجرت بر اساس اطلاعات شخصی و خانوادگی
- برخورداری از بیمه درمانی
- اخذ پیشنهاد کاری و یا جاب آفر در صورتی که قصد شما از مهاجرت به ترکیه اشتغال در این کشور باشد
- ارائه بلیت رفت و برگشت جهت اثبات توانایی مالی برای زندگی در کشور ترکیه
- اثبات توانگری مالی برای زندگی در کشور ترکیه با ارائه مدارک لازم
معایب مهاجرت به کشور ترکیه
- متاسفانه برخی مشکل ها برای پیدا کردن کار در این کشور وجود دارد.
- قوانین راهنمایی و رانندگی در برخی از محله های پایین شهر و سنتی رعایت نمیشود.
- تنوع غذایی در کشور ترکیه پایین است.
- الکل و سیگار در این کشور هزینه بالایی دارد.
- یادگیری زبان ترکی برای برخی کمی مشکل به نظر میرسد
شرایط ازدواج برای مهاجرت به ترکیه
- ازدواج با یک تبعه ترکیهای به مدت حداقل سه سال و بادوام بودن ازدواج آنها
- زوجین باید پس از ازدواج با یکدیگر در یک خانواده زندگی کنند
- اجتناب و دوری از اعمال مخالف وحدت زندگی و ازدواج
- عدم تهدید تبعه خارجی برای امنیت کشور ترکیه
- در صورتی که همسر فرد متقاضی پس از تقاضای اولیه فرد فوت کند، تبعه خارجی ملزم به رعایت شرط اولی نیست
اقامت در ترکیه با وکیل مهاجرت
با توجه به این که مهاجرت یک نوع پروسه ی حقوقی محسوب می شود زیرا به دنباله ی خود تکمیل فرم درخواست تا انجام مصاحبه و.... را به دنبال دارد و نیاز است همه ی مراحل مهاجرت، اخذ ویزا، اقامت در کشور ترکیه به صورت قانونی و با آگاهی کامل همراه با مشاوره حقوقی انجام شود، وجود یک وکیل خبره و با تجربه در این زمینه، الزامی است. بنابراین برای تجربه ی یک مهاجرت قانونی و بدون دغدغه حتما از وکیل مهاجرت خبره، کمک بگیرید.
مزایای مهاجرت به ترکیه
- هزینه مسکن در کشور ترکیه مناسب بوده، به طوریکه متوسط قیمت منزل در این کشور هزار یورو برای هر متر مربع است.
- هوای گرم، روزهای آفتابی بسیار و دریای صافی دارد.
- با توجه به توسعه گردشگری در این کشور، دولت ترکیه بودجه ای را برای بالا بردن کیفیت هوا، جاده ها و راه ها و شرایط حمل و نقل اختصاص داده است.
- محصولات با کیفیت و طبیعی همچون میوه ها، سبزیجات، گوشت و شیر در تمام سال در بازارهای محلی به دست مشتریان میرسد.
- پایین بودن استفاده زیاد از مواد مخدر و الکل
- مراقبت ها و خدمات پزشکی با کیفیت بالایی در کشور ترکیه وجود دارد.
- شما به عنوان یک کارآفرین میتوانید در کشور ترکیه ثبت شرکت کرده و با شرکت های اروپایی شراکت کنید.
- کارخانه های تولیدی این کشور مانند کفش، لباس، لوازم آرایشی و وسایل خانگی را با قیمت های مناسبی به بازار عرضه میکنند.
- دارای یک سیستم ساده برای اجاره و خرید خانه.
خدمات مرتبط: